Vervang je fietspompslang met gemak:
Ben je op zoek naar een nieuwe slang voor je klassieke Nederlandse fietspomp? Zoek niet verder! Met de Benson Losse Fietspomp Slang - Geschikt voor Hollands Ventiel - Rood - 62 cm haal je een kwalitatief hoogwaardige vervangende slang in huis. Deze slang is speciaal ontworpen voor de Benson houten fietspomp en zorgt ervoor dat je weer snel en eenvoudig je banden kunt oppompen. Maak je fietspomp weer als nieuw met deze handige vervangende slang!
Geschikt voor Hollands ventiel:
Deze fietspompslang is perfect geschikt voor het Hollandse ventiel, ook wel bekend als het Dunlop ventiel. Dit type ventiel wordt veel gebruikt op Nederlandse fietsen en zorgt voor een betrouwbare en stevige aansluiting tijdens het oppompen. Dankzij de stevige rubberen constructie van de slang, hoef je je geen zorgen te maken over lekken of scheuren.
Eenvoudige installatie:
Het vervangen van je oude fietspompslang is een fluitje van een cent met deze Benson slang. De slang heeft een totale lengte van 62 cm, wat zorgt voor voldoende flexibiliteit en bereik tijdens het oppompen. Bovendien is de slang eenvoudig te bevestigen aan je bestaande fietspomp, zodat je binnen no-time weer op pad kunt.
Kenmerken:
- Kleur: Rood
- Ventieltype: Geschikt voor Hollands ventiel (Dunlop ventiel)
- Compatibiliteit: Alleen geschikt voor Benson houten fietspomp
- Materiaal: Hoogwaardig rubber
- Totale lengte: 62 cm
Bestel vandaag nog deze Benson Losse Fietspomp Slang en zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid bent op het oppompen van je fietsbanden. Met deze slang ben je verzekerd van een lange levensduur en betrouwbare prestaties. Twijfel niet langer en bestel nu!
Zoekwoorden: Reserve Fietspomp Slang, Luchtpomp Slang, Klassieke Fietspomp, Hollands Ventiel, Losse Luchtpomp Slang.
Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn band, voetbal, etc.?
- Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn fietsband? Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van merk en type band moet er minimaal 3.5 tot 4.5 bar in, dit staat op de zijkant van de band aangegeven.
- Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn autoband? Hoeveel bar er in een autoband dient te zitten is afhankelijk van de adviesbandenspanning van de fabrikant (dit is vaak te vinden in de handleiding van je auto). De hoeveelheid bar in een autoband varieert doorgaans tussen de 2 en 3 bar.
- Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn voetbal? Luchtdruk wordt in de vorm van bars gemeten. Per voetbal is het afhankelijk hoeveel bar in een bal moet. De richtlijnen hiervoor liggen tussen de 0.6 tot 1.0 bar.
- Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn luchtbed? Voor een luchtbed is de aanbevolen gebruikte luchtdruk: 0.025 bar (0.36 psi).
Type ventielen
- Hollands ventieldop (oftewel een Dunlop ventiel): Een ventieldop zit op een ventiel van een luchtband gedraaid, bijvoorbeeld een fiets- of een autoband. Het doel van de ventieldop is om vuil uit het ventiel te weren, niet om de band op spanning te houden, want daar zorgt het ventiel zelf voor. Het is dan ook heel goed mogelijk te rijden zonder ventieldopje. Ventieldop is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een Dunlop ventiel!
- Presta (oftewel een Frans ventiel): Voor racefietsen wordt meestal het Presta ventiel gebruikt. Dit ventiel heeft een mogelijkheid het terugslagmechanisme te blokkeren. Daarom moet voor het oppompen altijd eerst een moertje een slag losgedraaid worden. Bij gebruik van een Nederlandse fietspomp (met knijper) is voor dit type ventiel een verloopnippel nodig, maar veel andere pompen passen probleemloos op alle ventielen (behalve Schrader). Presta ventiel is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een Frans ventiel!
- Autoventiel (oftewel een Schrader ventiel): Sommige fietsen, met name mountainbikes, zijn uitgerust met het Schrader ventiel, dat ook bij auto's, bromfietsen en rolstoelen gebruikelijk is. Dit ventiel is een relatief brede cilinder met in het midden een pennetje. Door dit pennetje in te drukken is het ventiel te openen, zo kan men de band laten leeglopen. Schrader ventiel is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een auto ventiel!