Altijd voorbereid met deze ProPlus nooddeken. Ideaal voor noodsituaties, onderweg of op vakantie. Beschermt tegen onderkoeling en is compact mee te nemen. Lees meer.
Altijd voorbereid met de ProPlus nooddeken:
Een isolerende nooddeken is een veiligheidsmiddel dat absoluut niet mag ontbreken in een noodpakket of goede eerste hulp uitrusting. Altijd handig om bij je te hebben, onderweg, op vakantie of zelfs tijdens het sporten. Deze nooddeken van ProPlus biedt je de zekerheid dat je altijd voorbereid bent op onverwachte situaties.
Bescherming tegen onderkoeling:
Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam een bepaalde continue temperatuur nodig. Door een aantal situaties kan dit echter dusdanig verstoord worden dat de temperatuur daalt en onderkoeling ontstaat. Onderkoeling kan ontstaan als men lange tijd in koud water ligt, bij bewusteloosheid in de buitenlucht of een langdurig verblijf in een koude omgeving. De reddingsdeken is een ultra dunne kunststoffolie deken met aan beide zijden een reflecterende laag. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het NASA ruimtevaartprogramma, biedt deze deken optimale bescherming.
Compact en veelzijdig:
De dekens zijn klein opgevouwen zodat je deze makkelijk kunt meenemen. Ze zijn sterk, vaak sterk genoeg om een gemiddeld persoon te vervoeren. De belangrijkste waarde is, dat de reddingsdekens goed beschermen tegen afkoeling (hypothermie). Volgens Amerikaanse en Australische studies, overlijdt 70% van de ongevalslachtoffers aan onderkoeling en dus niet aan het oorspronkelijke letsel. De reddingsdeken biedt slachtoffers een goede beschutting tegen wind. Wind is de grootste boosdoener die zorgt voor een snelle afkoeling van het lichaam, ook op warme dagen.
De reflecterende laag zorgt ervoor dat de warmte die het lichaam uitstraalt wordt teruggekaatst. Zorg er bij het aanbrengen van de reddingsdeken voor dat deze niet te strak om het lichaam komt, maar juist een beetje ruim. Hierdoor ontstaat een isolerende laag lucht tussen het lichaam en de reddingsdeken. De reddingsdeken kan ook als zonnescherm over het slachtoffer gespannen worden. Op deze manier kun je het slachtoffer beschermen tegen felle zon.
De meeste reddingsdekens op de Nederlandse markt hebben een zilveren en een gouden zijde. Er werd altijd vanuit gegaan, dat de zilveren kant beter was om het lichaam op temperatuur te houden, de gouden zijde zou beter zijn om de lichaamstemperatuur, bij oververhitting, omlaag te krijgen. Uit studies blijkt echter dat het temperatuurverschil tussen beide zijden minder dan 1 graad Celsius is. Het maakt dus eigenlijk niet uit hoe je de reddingsdeken toepast, als je hem maar toepast.
Zoekwoorden: Isoleerdekens, Isolatiedeken, Reddingsdeken, Nooddeken, Warmhouddeken, Reddingsfolie, Isothermische deken, Reddingsdeken folie