Deze Betonboren Sds+ 8, 10, 12, 15, 20 mm x 600 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De Betonboren Sds+ 8, 10, 12, 15, 20 mm x 600 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Lees meer.
Deze betonboren SDS+ 8, 10, 12, 15, 20 mm × 600 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De betonboren SDS+ 8, 10, 12, 15, 20 mm × 600 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Een betonboor verschilt van een steenboor, omdat een betonboor vooral moet vergruizen en niet moet snijden. De zijkant van het snijplaatje van een steenboor is recht, bij een betonboor is het een stompe v. Beton- of steenboren kunnen al snel warm worden. Laat ze langzaam afkoelen en spoel ze niet af met warm water, want dit kan de boren beschadigen.
De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Op de consumentenmarkt wordt daarvoor meestal het SDS systeem gebruikt. Het is een soort bajonetvatting in boorkop en boorijzer. SDS staat voor: special direct system, in het originele duits "Steck – dreh – sitz" (Steek – draai – zit).